Artikelen 

 Een overzicht van artikelen welke betrekking hebben op e-mailstress en volle inboxen.

2611nn illu carriere

Illustraties Aart-Jan Venema

26-11-2014
311 ongelezen mails: wat nu?

O nee, mail! Een propvolle inbox en lichte paniek: de dagelijkse stroom mailtjes kan je soms teveel worden. Journalist Charlotte van ’t Wout verdiepte zich in tips voor e-mailmanagement. Wat werkt wel en wat werkt niet?

Meestal gaat het zo. Ik krijg een mail. Ik lees ’m gelijk door en denk: nuttig, ga ik zo eventjes beantwoorden. Dat vergeet ik vervolgens, tot ik de mail na een uurtje nog een keer lees. Dan denk ik opnieuw: niet vergeten te antwoorden! en schuif de taak vervolgens door. Nadat dit proces zich minimaal drie keer heeft herhaald, vergeet ik de mail.

Een week later, in een productieve bui, kom ik de mail weer tegen. Dan vind ik het te gênant... Verder lezen

 


 

Japke-d. Bouma: Mailen op kantoor: maak er eens wat meer werk van!

mailen op kantoor bril

In de kantoorjungle wordt veel gezeurd over mail. Dat de boxen zó uitpuilen, dat we nergens meer aan toekomen. Dat we moeten stoppen met mailen, “om de regie over ons werk terug te pakken”. Dat een “persoonlijk belletje” vaak beter werkt dan een mail, dat er meer gebruik moet worden gemaakt van ‘communities’, sharepoint/intranet en BIM/app en allerlei andere dingen waarvan ik geen flauw idee heb wat het is. Dat we, kortom, weer ouderwets... Verder lezen